De omgeving

Camping "De Bearshoeke" ligt in de waterrijke zuid-westhoek van Friesland. De camping ligt o.a. op 10 kilometer afstand van de prachtige steden Sneek, Workum en Bolsward. In de omgeving van de camping vindt u schitterende fiets-, kano- en wandelroutes. Tijdens uw vakantieverblijf op onze camping moet u zeker eens een bezoek brengen aan de pas gerestaureerde kerk "Ankertsjerke en de grootste spinnenkopmolen van Nederland "Doris Mooltsje". Over enkele onderwerpen geven wij u graag nog wat verdere informatie.

Spinnenkopmolen "Doris Mooltsje"
Doris Mooltsje is de grootste spinnenkopmolen van Nederland, de molen heeft een gevlucht van 15.90 meter. De in 1998 gerestaureerde molen heeft een aantal zeer specifieke kenmerken: 
- de molen is achtkantig (meeste spinnenkopmolens zijn vierkantig)
- de molen is met leipannen bedekt. 
- de molen heeft 2 lagen legeringsbalken. 

Doris Mooltsje is de oudst gedateerde spinnenkopmolen van Friesland! Sinds enkele jaren loopt er een fietspad langs de molen, dat u o.a. naar het historische stadje Workum voert.


De "Ankertsjerke"
In het jaar 2000 is de Nederlands Hervormde Kerk nu genaamd "Ankertsjerke" in zijn geheel gerestaureerd. Deze kerk,die in 1777 gebouwd is, kreeg voor de 2e keer een restauratie. 
Na de restauratie heeft de S.O.W.gemeente de naam "Ankertsjerke" aan de kerk gegeven. Elke zondag wordt er een kerkdienst gehouden.


Fiets-/ kanoroutes

In de directe omgeving van de camping vindt u prachtige fiets-/ kanoroutes. Oudega -W- is het kanodorp van de gemeente Sûdwest Fryslân, de afgelopen jaren zijn vele kanalen en poelen weer toegankelijk gemaakt voor de echte kanoliefhebber. 
Er is o.a. een schitterende route over rustieke slootjes en langs idyllische boerderijtjes naar het naburige watersportdorp Heeg. 

Een groeiend aantal fietsliefhebbers ontdekt camping "De Bearshoeke" als thuishaven voor uitgebreide fietstochten. Er zijn schitterende fietspaden aangelegd naar bijv. de historische stadjes Ylst en Workum. 

U kunt hier enkele uitstaptips vinden naar bijvoorbeeld leuke bezienswaardigheden.