Omgeving

Súdwest-Fryslân
Beleef het friese landschap

Oudega (SWF)

Het watersportdorp Oudega (SWF) telt zo'n 700 inwoners, ligt aan de oevers van de Oudegaaster Brekken en is omgeven door vele poelen en plassen. Voor de watersporter is Oudega een waar "eldorado" om de vakantie door te brengen.

Vanaf de Oudegaaster Brekken vaar je in één keer door tot in het hartje van het dorp. Daar, in de gezellige dorpshaven, aan de voet van de zo karakteristieke kerktoren heb je alle voorzieningen in het dorp binnen handbereik. In het dorp vind je een supermarkt, een kapper en restaurants.

Op de website van Waterland van Friesland kun je veel meer lezen over dit mooie dorpje.

Beleef het friese landschap

Fiets- & kanoroutes

In de directe omgeving van de camping vind je prachtige fiets- en kanoroutes. Oudega (SWF) is het kanodorp van de gemeente Sûdwest-Fryslân, de afgelopen jaren zijn vele kanalen en poelen weer toegankelijk gemaakt voor de echte kanoliefhebber.

Er is o.a. een schitterende route over rustieke slootjes en langs idyllische boerderijtjes naar het naburige watersportdorp Heeg.

Een groeiend aantal fietsliefhebbers ontdekt Camping De Bearshoeke als thuishaven voor uitgebreide fietstochten. Er zijn schitterende fietspaden aangelegd naar bijv. de historische stadjes IJlst en Workum.

Je kunt hier enkele uitstaptips vinden naar bijvoorbeeld leuke bezienswaardigheden.

Unieke spinnenkopmolen

Doris Mooltsje

Doris Mooltsje is de grootste spinnenkopmolen van Nederland, de molen heeft een gevlucht van 15.50 meter. De in 1998 gerestaureerde molen heeft een aantal zeer specifieke kenmerken:
  • de molen is achtkantig (meeste spinnenkopmolens zijn vierkantig);
  • de molen is met leipannen bedekt;
  • de molen heeft 2 lagen legeringsbalken.
Doris Mooltsje is de oudst gedateerde spinnenkopmolen van Friesland! Sinds enkele jaren loopt er een fietspad langs de molen, die je o.a. naar het historische stadje Workum voert.
De ondergaande zon op de brekken, dat is pas

Genieten

Je beleeft het op
Watersportcamping De Bearshoeke.