fbpx
Skip to main content

Omgeving

Súdwest-Fryslân
Beleef het friese landschap

Oudega (SWF)

Het watersportdorp Oudega (SWF) telt zo'n 700 inwoners, ligt aan de oevers van de Oudegaaster Brekken en is omgeven door vele poelen en plassen. Voor de watersporter is Oudega een waar "eldorado" om de vakantie door te brengen.

Vanaf de Oudegaaster Brekken vaar je in één keer door tot in het hartje van het dorp. Daar, in de gezellige dorpshaven, aan de voet van de zo karakteristieke kerktoren heb je alle voorzieningen in het dorp binnen handbereik. In het dorp vind je een supermarkt, een kapper en restaurants.

Op de website van Waterland van Friesland kun je veel meer lezen over dit mooie dorpje.

Beleef het friese landschap

Fiets- & wandelroutes

In de directe omgeving van de camping vind je prachtige fiets- en wandelroutes. Een groeiend aantal fietsliefhebbers ontdekt Camping De Bearshoeke als thuishaven voor uitgebreide fietstochten. Er zijn schitterende fietspaden aangelegd naar bijv. de historische stadjes IJlst en Workum, en je volgt eenvoudig de ANWB fietsknooppunten.

Ook wandelliefhebbers halen hun hart op in de natuur rondom de Friese meren. Loop bijvoorbeeld eens een traject of camino van het Odulphuspad. Het traject "Lux Aeterna" (eeuwig licht) is genoemd naar de prachtige lichtval van de Oudegaaster Brekken en loopt langs onze camping.

Fluisterstil recreëren

Sup- & (elektro)sloepvaren

Waar het Heegermeer in de zomer gezellig druk is en je uitnodigt om heerlijk lange slagen te zeilen en op één van de eilanden te pauzeren, biedt het poelengebied er direct boven ook in het hoogseizoen meestal een oase van rust. Huur een SUP of elektrosloep bij Watersportbedrijf De Werff om de vaarroutes rondom Oudega, Gaastmeer en Heeg te verkennen. Je ontdekt er de mooiste doorkijkjes en uitzichten, en vaart ontspannen over de diverse vaarwegen en slootjes naar gezellige dorpen in de omgeving. Daar stap je eenvoudig af voor een lunch of drankje op een zonnig terras.
Unieke spinnenkopmolen

Doris Mooltsje

Doris Mooltsje is de grootste spinnenkopmolen van Nederland, de molen heeft een gevlucht van 15.50 meter. De in 1998 gerestaureerde molen heeft een aantal zeer specifieke kenmerken:
  • de molen is achtkantig (meeste spinnenkopmolens zijn vierkantig);
  • de molen is met leipannen bedekt;
  • de molen heeft 2 lagen legeringsbalken.
Doris Mooltsje is de oudst gedateerde spinnenkopmolen van Friesland! Sinds enkele jaren loopt er een fietspad langs de molen, die je o.a. naar het historische stadje Workum voert.
De ondergaande zon op de brekken, dat is pas

Genieten

Je beleeft het op
Watersportcamping De Bearshoeke.